Lees online  |  Afmelden
alzheimer nederland Bedrijven in beweging


Beste relatie,


We maken vanuit Alzheimer Nederland steeds meer de verbinding met organisaties om gezamenlijk onze doelstellingen te verwezenlijken. Om dementie te voorkomen en te genezen. En te zorgen voor een optimale kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Via deze nieuwsbrief geven we actuele informatie, informeren we u over onderzoek en geven we tips voor mantelzorgers op de werkvloer. In deze editie geeft Erik Scherder enkele tips om het brein scherp en actief te houden. U maakt bovendien kans om zijn nieuwste boek te winnen over de unieke samenwerking tussen muziek en de hersenen. 

We houden u ook op de hoogte van bedrijven die in beweging komen. Op ons platform dementie.nl werken wij bijvoorbeeld samen met onze partners PGGM, CZ en KNB. Zij ondersteunen ons door de inzet van expertise en andere middelen. Daarnaast worden we verrast door spontane donaties van bedrijven en prachtige acties die door organisaties op touw worden gezet, zoals een spinning marathon. Een mooi voorbeeld van wat een actie voor Alzheimer Nederland ook voor uw organisatie kan opleveren. Wellicht ter inspiratie van een actie in uw eigen bedrijf? We spreken u graag!

Carolien Verheijde
Relatiemanager zakelijke markt

Organiseer een bedrijfsactie 

Bij de spinning marathon van PGGM hebben 212 deelnemers zich in teams laten sponsoren en met vier uur spinnen een geweldig bedrag van €27.612,- opgehaald. 
De opbrengst wordt besteed aan onderzoek naar muziektherapie. Een bedrijfsactie met alleen maar winnaars!

Lees meer
6 tips voor een actieve en gezonde werkdag
De gunstige effecten van bewegen op bijvoorbeeld bloeddruk, hartfrequentie, stress, gelden ook voor muziek. Deel de 6 tips van Erik Scherder met je collega's en zorg voor een actieve en gezonde werkdag door meer te bewegen en meer muziek te luisteren. 
6 tips 
23 september: fiets mee tegen alzheimer
We zoeken sponsors of doe met je collega's mee aan 2Bike4Alzheimer. 24 uur in estafette fietsen op een tandem. In teams van 4 tot 7 personen wordt 5 x 80 km gefietst. Een sportieve uitdaging om samen met elkaar aan te gaan!
Lees meer
Doe mee met de winactie!
Muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, professioneel of zomaar, passief of actief, kan wonderen doen. In 'Singing in the brain' wordt boeiende wetenschap afgewisseld met unieke casestudy’s. Wij mogen vijf boeken weggeven.  
Doe mee!
Medewerker & Mantelzorg 
Dementie raakt steeds meer mensen. Niet alleen diegenen die met de diagnose dementie te maken krijgen, maar ook iedereen om hen heen. 1 op de 6 medewerkers verleent mantelzorg. Een groot deel voelt zich zwaar belast. Waarschijnlijk zijn er binnen uw organisatie ook medewerkers die mantelzorg verlenen. Wat kunt u doen om hen te ondersteunen? 
Lees meer
Als relatie van Alzheimer Nederland ontvangt u deze mail op . Klik hier om uw gegevens aan te passen of af te melden voor de nieuwsbrief.
Twitter   Facebook   Linkedin   Youtube
Help mee