Lees online  |  Afmelden
alzheimer nederland Bedrijven in beweging
Dementie raakt ons allemaal - ook op het werk
Nooit eerder waren er zoveel mensen met dementie als nu. Het is volksziekte nummer een in Nederland. We krijgen er mee te maken als buurman, als partner, als zoon of dochter, en daarmee ook als werkgever. 

Ten onrechte denken mensen vaak dat dementie alleen ouderen treft. Helaas kan dementie je leven – en dat van je omgeving – ook totaal ontwrichten als je in de bloei van je leven zit. Dementie heeft dan grote impact op je werk en sociale leven. Dit overkwam Wilco.
Lees het verhaal van Wilco
Signalen van dementie
Die betrouwbare collega die ineens afspraken vergeet. De zachtaardige werknemer die plotseling boos of agressief reageert. Is het een burn-out? Of zou het misschien dementie kunnen zijn?

Dementie is veel meer dan alleen vergeetachtigheid. Ook veranderingen in karakter of taalproblemen kunnen signalen zijn. 
Bekijk de signalen
Hoeveel mantelzorgers kent uw bedrijf?
Ongeveer 300.000 mensen in Nederland zorgen voor een partner of ouder met dementie. Grote kans dat er ook in uw bedrijf mantelzorgers werken. Wist u dat 1 op de 6 mantelzorgers zich zwaar belast of overbelast voelt? Voorkom uitval op de werkvloer; maak het bespreekbaar. Wijs uw collega eens op onze tips tegen overbelasting op dementie.nl.
Tips tegen overbelasting

Nieuw: de kerstkaDOOS van Alzheimer Nederland

Wilt u uw relaties dit jaar een uniek kerstgeschenk aanbieden? Denk dan eens aan de speciale kerstkaDOOS van Alzheimer Nederland, gevuld met de twee edities Alzheimer SOCKS en een vergeet mij-niet-speldje. 

Laat zien dat u mensen met dementie niet in de kou laat staan met dit sympathieke en symbolische cadeau, waarmee u tegelijkertijd Alzheimer Nederland steunt. 

Bestel de kerstkaDOOS
Kijktip: Onvergetelijke herinneringen
In dit avondvullende tv-programma stelt SBS6 mensen met dementie centraal. Met onder meer portretten van mensen met dementie krijgt de kijker een beeld van de grote impact van de ziekte. 
Kijkt u ook? Zaterdag 21 oktober om 20:30 uur bij SBS6.
Lees meer
Collecteren was nog nooit zo makkelijk!
Wist u dat collecteren het hele jaar door kan? Via uw eigen online collectebus. Dit kan individueel, maar natuurlijk ook als bedrijf. Maak eenvoudig een online collectebus aan, plaats uw bedrijfslogo en motivatie en nodig uw collega's of klanten uit om te collecteren.
Alles over online collecteren
Bedrijf in actie: Booking.com
Booking.com, de wereldwijde reserveringsorganisatie voor o.a. hotels, vond een bijzondere manier om ons werk te ondersteunen. Een actie die ook u moeiteloos kunt toepassen. Bijvoorbeeld komende kerstvakantie of bij uw volgende (zaken)reis.

  1. U boekt de overnachtingen van uw reis via www.booking.com/stopdementie 
  2. Booking.com doneert automatisch een percentage van het boekingsbedrag aan Alzheimer Nederland
  3. Uw (zaken)reis draagt zo op een makkelijke manier bij aan het werk van Alzheimer Nederland.
Ook uw vrienden, familie en collega's kunnen gebruik maken van deze link. 
Booking.com/stopdementie
Als relatie van Alzheimer Nederland ontvangt u deze nieuwsrbief op  omdat u zich heeft ingeschreven voor de zakelijke nieuwsbrief van Alzheimer Nederland. Klik hier om uw gegevens aan te passen of af te melden voor de nieuwsbrief.
Twitter   Facebook   Linkedin   Youtube
Steun als bedrijf