Onderzoekssubsidies, bijeenkomsten en nieuws Lees online  |  Afmelden
alzheimer nederland Science Flash
Innovatieve ronde open vanaf 2 januari 2020
Vanaf 2 januari 2020 is de Call Innovatief onderzoek geopend. Alzheimer Nederland richt zich met deze call op innovatief, kennis genererend, mechanistisch onderzoek. Doel van de subsidie is om onderzoekers uit te dagen om nieuwe inzichten en onverwachte doorbraken op het gebied van dementie te bewerkstellingen. Nieuw dit jaar is dat de maximaal aan te vragen subsidie is verhoogd naar 300.000 euro. De sluitingstermijn voor inzending is 31 januari 2020.
> Lees meer over deze call
Young Outstanding Researcher Award: deadline voor aanvraag 16 december 2019
In 2020 reikt Alzheimer Nederland voor de tweede keer de Young Outstanding Researcher Award uit. De YOR-award is een prijs voor talentvolle onderzoekers, 2 tot 8 jaar na hun promotie. Met de prijs van 100.000 euro wil Alzheimer Nederland meer jonge en talentvolle onderzoekers behouden voor het dementieonderzoek en zo het onderzoek naar oplossingen voor huidige en toekomstige generaties van patiënten en mantelzorgers versnellen.
> Lees meer over de award
Save the date: Mix & Match met Memorabel 5 juni 2020 
Alzheimer Nederland en ZonMw organiseren ieder jaar een netwerkbijeenkomst voor dementieonderzoekers. De volgende editie vindt plaats op vrijdag 5 juni 2020. De bijeenkomst is bedoeld voor alle onderzoekers op het gebied van dementie, waaronder projectleiders van de grant cycle van Alzheimer Nederland en projectleiders van Memorabel projecten. Bekijk een impressie van vorig jaar en schrijf 5 juni alvast in je agenda!
> Bekijk de impressie
Nieuw logo Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland heeft sinds begin dit jaar een nieuwe huisstijl. Hierdoor is het logo iets aangepast. De ‘a’ in het logo is niet meer half transparant, maar een ondoorzichtige letter. Gebruik het nieuwe logo wanneer je verwijst naar Alzheimer Nederland. Je kunt het logo online downloaden via onderstaande knop.
> Download het nieuwe logo
Klinische fellow ZonMw: deadline 9 januari 2020
ZonMw wil met het Talentprogramma Klinische Fellows de werelden van kliniek en wetenschappelijk onderzoek met elkaar verbinden en versterken, door te investeren in ‘bruggenbouwers’. Jonge gepromoveerde clinici krijgen de kans om deze brugfunctie op te bouwen en hun eigen wetenschappelijke onderzoekslijn op te zetten.
> Lees meer over de Klinische Fellows
Save the date: 5 maart 2020 LSH PPS dag
Na vier succesvolle edities wordt op 5 maart 2020 alweer de vijfde editie van de Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag (LSH PPS dag) georganiseerd. Deze dag biedt tal van mogelijkheden om geïnformeerd te worden over de activiteiten in de sector en nieuwe partners te ontmoeten.
> Lees meer over deze dag
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
U ontvangt deze mail op omdat u heeft aangegeven interesse te hebben in dementieonderzoek .
Twitter   Facebook   Instagram   Linkedin   Youtube
> Doneer nu
-