alzheimer nederland Poll
Welk kinder- of prentenboek zou u gebruiken om dementie uit te leggen?
Welk boek spreekt u het meeste aan? Samen lezen of toch liever voorlezen? Een boek dat uitleg geeft of een boek dat helpt om het gesprek met uw (klein)kind aan te gaan? Voor een opa of een oma als hoofdpersoon? De boeken die we hebben genomineerd zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5. Ze gaan vooral over vergeetachtigheid, verdwalen en verward gedrag van opa of oma.

Wij vinden deze drie boeken prachtig. Het gaat dus echt om het boek dat u zou gebruiken. Breng nu uw stem uit. De titel met de meeste stemmen krijgt in december de oorkonde Prachtig! uitgereikt door Alzheimer Nederland en PGGM&CO. Dat doen we tijdens een vrolijke boekenbijeenkomst voor kinderen, papa’s en mama’s en opa’s en oma’s in de kerstvakantie. Wilt u hier bij zijn? Stem dan mee via de poll onderaan deze pagina!
Prentenboek: Mijn lieve vergeetopa
De stoere opa van Melle is vergeetziek en zijn herinneringen zitten niet meer in zijn herinneringenkastje in zijn hoofd. Met achterin het boek uitleg over dementie en hoe je het bespreekbaar kan maken. Voor kinderen van 5 tot 7 jaar.
Samen lezen: Oma bellenblaas
Jesse logeert fijn bij oma. Ze is erg vergeetachtig. Dat is soms leuk, soms ook niet. Kinderboek met veel grappige illustraties voor kinderen vanaf 7 jaar, voorlezen vanaf 5 jaar. Met vragen om samen over te praten.

Voorlezen: Oma mag ik mijn pop terug?
Oma vergeet steeds meer en moet naar het verpleeghuis verhuizen. De pop van Fien mag daar logeren, zodat oma wat makkelijker kan wennen. Maar dan raakt de pop kwijt. Boek met komische illustraties voor kinderen vanaf 5 jaar.
Welk kinder- of prentenboek zou u gebruiken om dementie uit te leggen?
Mijn lieve vergeetopa – Ilona Lammertink
Oma bellenblaas – Magriet Breet
Oma mag ik mijn pop terug – Mark Haayema
Twitter   Facebook   Linkedin   Youtube
Help mee